قلب الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قلب الحياة

أعوام من الوجود بعالم الشبكة العنكبوتية
 
الرئيسيةالمستشار الاجتماعي المجانى البوابةدخولالمستشار القانوني المجانيالتسجيلأحدث الصورالعاب اون لاين مجانا

 

 الممبار

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
صحراء البحر
مشرف سابق
مشرف سابق
صحراء البحر


احترام قوانين المنتدى احترام قوانين المنتدى : 100 %

الأوســــــمـــــــــــــــــة : عضو مميز

رسالة sms : [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 120px" border=1][tr][td]
النص المرافق[/td][/tr][/table]


عدد المساهمات : 70

نقاط : 143

السٌّمعَة : 3

تاريخ التسجيل : 01/11/2010

الابراج : الثور

الأبراج الصينية : الثعبان


الممبار Empty
مُساهمةموضوع: الممبار   الممبار Icon_minitimeالإثنين نوفمبر 15, 2010 6:32 pm

الممبار ( العصبان )
- كيلو ممبار.

- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .

اولا :طريقة تنظيف الممبار

- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى )

نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت
و بالهنا والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمد المندراوي
 
 
أحمد المندراوي


احترام قوانين المنتدى احترام قوانين المنتدى : 100 %

الأوســــــمـــــــــــــــــة : كبار الشخصيات

رسالة sms : [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 120px" border=1][tr][td]
النص المرافق[/td][/tr][/table]


عدد المساهمات : 527

نقاط : 867

السٌّمعَة : 93

تاريخ التسجيل : 21/10/2010

مصري

الابراج : الجدي

الأبراج الصينية : الفأر

العمل/الترفيه : محامي

المزاج : مصري

نوع المتصفح : الفايرفوكس


الممبار Empty
مُساهمةموضوع: كل عام أنت بخير   الممبار Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 16, 2010 8:57 am

واحة المنتدى
كل عام أنت بخير

وبعدين أنت بتوصفي كل الأكلات التي أحبها
ولي عندك عزومة

شكراً على الممبار
وأطلب منك طريقة سهلة لعمل النيفة

كل عام أنت طيبة
الراشد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لولوه
عضو جديد
عضو جديد
لولوه


احترام قوانين المنتدى احترام قوانين المنتدى : 100 %

رسالة sms : علمتني ←≈روحي≈

ما انسى إلي ←♥️يعزوني♥️
وعلمتني ←≈دنياي≈
إلي أعزه أضمه ←♥️بعيوني♥️


عدد المساهمات : 85

نقاط : 139

السٌّمعَة : 2

تاريخ التسجيل : 05/12/2010

الابراج : الجوزاء

الأبراج الصينية : الحصان

نوع المتصفح : جوجل كروم


الممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الممبار   الممبار Icon_minitimeالأربعاء مايو 30, 2012 7:37 pm

ما اعرف ايش المقصوود ب الممبار بس اكككككككككيد االكلة مرره لذيذة تحيااتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قلب الحياة :: عالم المرأة :: مطبخ الحياة-
انتقل الى:  
أختر لغة المنتدى من هنا

قلب الحياة

↑ Grab this Headline Animator

الساعة الأن بتوقيت (مصر)
جميع الحقوق محفوظة لـقلب الحياة
 Powered by Aseer Al Domoo3 ®https://qalapalhaya.ahlamountada.com
حقوق الطبع والنشر©2011 - 2010